2022-11-28

До Міжнародного дня студента відбувся Всеукраїнський турнір з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!»

19 листопада на базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Всеукраїнський турнір з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!», присвячений Міжнародному дню студента. Переможців змагань визначали у п’яти категоріях.

До Міжнародного дня студента відбувся Всеукраїнський турнір з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!»

19 листопада Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Всеукраїнського турніру з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!», присвячені Міжнародному дню студента. Понад півсотні спортсменів з різних куточків нашої країни продемонстрували високі особисті досягнення та змагалися за перемогу в п’яти категоріях.

Всеукраїнський турнір з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!» відкрили почесні гості: президент Полтавської обласної федерації Асоціації України з таеквон-до ГТФ Михайло Коробов, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко та декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

«Навіть повномасштабне вторгнення російської федерації на територію нашої країни не стане на заваді розвитку молодіжного та учнівського спорту на Полтавщині! Завдяки надсучасній матеріально-технічній та спортивній базі Полтавська політехніка вкотре стає локацією для проведення масштабних спортивних подій високого рівня, адже за всебічно розвиненою, спортивно обдарованою молоддю – майбутнє нашої молодої європейської держави! Твердо переконаний, що затишна спортивна зала нашого університету ще не раз надихатиме студентську молодь усієї України на нові спортивні звершення та феєричні перемоги, а спортивна спільнота Полтавського регіону пишатиметься здобутками своїх талановитих вихованців!

Щиро дякую Михайлу Коробову – президенту Полтавської обласної федерації Асоціації України з таеквон-до ГТФ за визнання внеску у розвиток здорового способу життя серед молоді колективу Полтавської політехніки та мене особисто!

Дякуємо ЗСУ за можливість проводити спортивні змагання та підтримувати фізичну форму молоді. Щиро вітаю усіх учасників турніру, миру, благополуччя та процвітання на мирній українській землі!» – наголосив ректор Полтавської політехніки, керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко.

Гарного спортивного настрою, волі до перемоги та успішних виступів на спортивній арені Полтавської політехніки учасникам побажали президент Полтавської обласної федерації Асоціації України з таеквон-до ГТФ Михайло Коробов та декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Змагання Всеукраїнського турніру з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!» розпочалися з рівняння на державний прапор України та вшанування хвилиною мовчання співвітчизників, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Видовищні поєдинки продемонстрували команди учасників турніру:

  • спортивний клуб «Орел» (місто Полтава), яку тренує студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», золотий призер Відкритого чемпіонату міста Полтави з кікбоксингу Павло Коробов;
  • клуб рукопашного бою «Лідер» (смт. Котельва, Полтавська область), тренер – Ігор Малярчук;
  • спортивний клуб «Школа Чемпіонів» (Полтавська область, Миргородський район), тренер – Віталій Алєксєєв;
  • спортивний клуб «Армада» (місто Харків), тренер – Руслан Валуйський.

Спортсмени змагалися за перемогу у п’яти категоріях: «масогі спаринг», «пойнт-стоп спаринг», «хьонг парний», «фрістайл» та «самозахист».

Зокрема, студент групи 103-ФС спеціальності «Фізична культура та спорт» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Павло Коробов виборов повний комплект золотих нагород турніру, ставши володарем 5 медалей найвищого ґатунку.

У загальнокомандному заліку перше призове місце здобула команда «Орел» з міста Полтави, срібними призерами змагань стала команда «Школа чемпіонів» з Миргородського району. Бронзові нагороди здобули спортсмени клубу рукопашного бою «Лідер» з Котельви та спортивного клубу «Армада» з міста Харкова.

Переможців та призерів турніру нагороджено кубками, медалями та грамотами.

Раніше у Полтавській політехніці відбувся обласний Чемпіонат з шахів серед працівників ДСНС України, студент політехніки Нікіта Соловей нагороджений Полтавською громадою за високі досягнення у спорті, спортсмени політехніки стали призерами Відкритого Кубку Полтавської області з класичного пауерліфтингу, команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з волейболу, викладач політехніки виборов бронзову медаль Чемпіонату України з карате серед дорослих, а троє спортсменів політехніки стали призерами Чемпіонату та Кубку Європи з гирьового спорту.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»